Naar nu blijkt is op de Arnhemse John Frostbrug in oktober vorig jaar ook chroom-6 aangetroffen. Dat zit boven en onder de rijvloer.
Volledig scherm
Naar nu blijkt is op de Arnhemse John Frostbrug in oktober vorig jaar ook chroom-6 aangetroffen. Dat zit boven en onder de rijvloer. © Rolf Hensel

Giftige verf naast Waalbrug op John Frost en brug A50

ARNHEM/ NIJMEGEN - Op de John Frostbrug in Arnhem en de Nederrijnbrug over de A50 bij Heteren is de giftige verf chroom-6 aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat. De aanwezigheid van de omstreden verf heeft mogelijk gevolgen voor het geplande onderhoud aan die bruggen, net als bij de Waalbrug in Nijmegen.

14 reacties

 • PietP

  2 jaar geleden
  inderdaad ... de regering destijds heeft het over zichzelf afgeroepen .... verbod toen op menie als roestremmer omdat er een goede vervanger was ... maar die is wel chroom6 houdend
 • elco

  2 jaar geleden
  Dat heet salaris dus verder mondje dichtIeder werk heeft risico dat is het mooie als je mag werken waar ook
 • Joost Heuvel

  2 jaar geleden
  Maar om iets te schilderen zul je het eerst moeten schuren. En dat is dus het probleem, wat je niet zomaar kunt bagateliseren zoals je nu doet.
 • gerrit59

  2 jaar geleden
  Alle stalen bruggen zijn hiermee behandeld. Dus niet raar opkijken als er weer iemand hierover geschokt is en vragen steld aan de kamer.
 • Arno

  2 jaar geleden
  Begrijp ik goed dat als deze bruggen geschuurd moeten worden Elco dit komt doen want ach we gaan toch dood. Maar hoe? Mooi of met gebreken door een slopende ziekte, ik ga voor mooi! (misschien moet je eens Erin Brockovich kijken of google-en).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

 2. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari

Arnhem e.o.