Volledig scherm
© Football Maties

Goed doel onder vuur na tweet over 'uitroeien Wilders-aanhang'

ARNHEM/DIDAM - De stichting Football Maties van Arnhemmer Mark van Zon ligt onder vuur na diens bericht op Twitter over het 'uitroeien van de hele Wilders-aanhang'. Van Zon is inmiddels afgetreden als voorzitter van het goede doel.

Van Zon richtte Football Maties in 2009 op om voetbalspullen in te zamelen voor Afrika. In alle ophef over de tweet van de Arnhemmer, die tientallen malen met de dood is bedreigd, ligt nu ook de stichting onder vuur. Football Maties, gevestigd in Didam, wordt op social media wel 'een terroristische organisatie' genoemd.

Afstand
Directeur Vincent Leenders van Football Maties heeft in een verklaring afstand genomen van de uitlatingen die Van Zon volgens hem 'op persoonlijke titel' heeft gedaan. Leenders kondigt aan 'vanwege de ontstane situatie' zijn werkzaamheden neer te leggen na het afronden van een aantal lopende projecten.

Twitterstorm
Van Zon veroorzaakte vrijdag een ware Twitterstorm met zijn bericht 'Misschien moeten we de hele aanhang van Wilders uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven'. Het 'uitroeien' moet volgens hem niet letterlijk worden opgevat.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.