Kees Bakker in clubkostuum van Vitesse in 2016 in gesprek met de Russische eigenaar van de Arnhemse club Valeri Oyf.
Volledig scherm
Kees Bakker in clubkostuum van Vitesse in 2016 in gesprek met de Russische eigenaar van de Arnhemse club Valeri Oyf. © Ronald Bonestroo

‘Gouden Vitessenaar’ en oud-politiecommissaris Kees Bakker overleden aan gevolgen coronavirus

updateARNHEM - ‘Gouden Vitessenaar’ en oud-politiecommissaris Kees Bakker is woensdagochtend overleden aan het coronavirus. De Arnhemmer en oud-voorzitter van Vitesse was al geruime tijd ernstig ziek. Hij leed aan longkanker. Bakker was zaterdag opgenomen in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hij is 76 jaar geworden.

Bakker werd in 2016 vanwege zijn grote verdiensten voor de club uitgeroepen tot Gouden Vitessenaar. Bij de Arnhemse eredivisieclub vervulde hij diverse verschillende bestuurlijke functies als commissaris en als bestuurslid. 

Quote

Dit afscheid doet pijn in de geel-zwar­te harten

In 2013 werd hij voorzitter van Stichting Betaald Voetbal ‘Vitesse-Arnhem’. Drie jaar later werd hij ook kortstondig voorzitter van de Raad van Commissarissen. Twee weken geleden bezocht Bakker nog in het stadion GelreDome de wedstrijd Vitesse - FC Twente.   

Bij Vitesse, maar ook in de politiewereld, wordt verslagen gereageerd op het overlijden van de gepensioneerde hoofdcommissaris. Bakker was zeven jaar (van 1996 tot 2003) in Arnhem korpschef van Gelderland-Midden. Na zijn pensioen was hij zeer actief in de culturele wereld. Zo was hij vanaf 2000 tien jaar voorzitter van toneelgroep Oostpool. Voordat hij in 1996 naar Arnhem kwam zat hij in de leiding van de Rotterdamse politie. 

Vitesse reageert bedroeffd

Vitesse reageert bedroefd op overlijden. ,,Dit afscheid doet pijn in de geel-zwarte harten.” De club herdenkt hem als een betrokken Vitessenaar en uiterst kundig bestuurder. 

,,Kees Bakker vierde successen met Vitesse, maar moest ook de nodige keren voor de club in de bres springen. Kees deed dat op zijn manier; bedaard, rechtlijnig, doordacht, het liefst op de achtergrond en met het hart op de juiste plek. Zo speelde Kees onder meer een belangrijke rol als schakel tussen gemeente Arnhem en Vitesse, ten tijde van het reddingsplan (in 2003, Red.) en de periode die daarna volgde.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.