Graffiti 'Fijne Ramadan' op de Hommelse Poort in de Hommelstraat..
Volledig scherm
Graffiti 'Fijne Ramadan' op de Hommelse Poort in de Hommelstraat.. © DG

Graffiti ‘Fijne Ramadan’ op Hommelse Poort mag blijven staan

ARNHEM - De leus ‘Fijne Ramadan’ op de Hommelse Poort in Arnhem blijft gewoon staan. De fractie van de PVV in de Arnhemse gemeenteraad wil dat de graffiti wordt verwijderd, maar noch de gemeente Arnhem, noch spoorviaducteigenaar ProRail is daartoe te bewegen.

‘Alleen aanstootgevende graffiti wordt weggehaald’ en de tekst op de poort wordt zowel door ProRail als de gemeente Arnhem niet als aanstootgevend gezien, schrijft het Arnhemse college van B en W in een antwoord aan PVV-raadslid Robert Sanders. Hij had in juni gevraagd de boodschap te verwijderen op kosten van de dader.

Op het viaduct zijn de afgelopen jaren herhaaldelijk Ramadan-gelieerde boodschappen geschilderd. Na een schoonmaakactie volgde al snel weer nieuwe graffiti. Een leus verwijderen kost zo’n 1500 euro, rekenen burgemeester en wethouders voor. Dat geld komt uit het budget voor de wijk.

PVV’er Sanders stelt dat het een publiek geheim is wie achter de graffiti zit, maar dat bestrijdt de gemeente. De dader is bij de politie niet bekend en er is geen aangifte gedaan, aldus B en W.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.