Volledig scherm
Festivalgangers vermaken zich bij Park Open op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. © Erik van 't Hullenaar

Gratis festival Park Open gaat door, en stoomt op naar de 30e editie

UpdateARNHEM - Er komt ook een 29e editie van het gratis zomerfestival Park Open op de Ronde Weide in Sonsbeek. Dat heeft de organisatie van het Arnhemse feest bekend gemaakt. De eerste keer van 2019 is op zondag 16 juni, een programma is nog niet duidelijk.

De stichting liep al maanden warm voor een 29e seizoen, maar er was onduidelijkheid over de financiering daarvan. Nu komen er tussen juni en september toch vier feesten. Het laatste zal geheel in het teken staan van de 75e Airborne Herdenking, verklapte voorzitter Eveline van der Vliet eerder al.

Park Open, dat financieel voor een groot deel afhankelijk is van de baromzet, heeft het financieel moeilijk gehad. Dat was ook de reden om in 2018 te stoppen. Een lawine van reacties en steunbetuigingen leidden echter tot een doorstart, in een nieuwe vorm: niet meer elke zondag in de zomer, maar een beperkt aantal festivaldagen. 

Op die manier wil de Stichting Park Open in elk geval het 30e jubileum volmaken. Het eerste geld voor dat jubileumjaar is al binnen, zegt Van der Vliet. ,,De gemeente Arnhem heeft ons voor twee jaar subsidie uit de evenementenpot toegekend.” Overigens zijn voor dit jaar nog niet alle benodigde middelen binnen. ,,Maar we hebben voldoende potjes op het vuur om er van uit te kunnen gaan dat het goed komt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.