Gratis optreden van Roma Mirando voor de daklozen van ‘moeder’ Tonnie

ARNHEM - Het koninklijk zigeunerorkest Roma Mirando uit Arnhem treedt zondag 8 december geheel belangeloos op voor de daklozen van Tonnie van den Herik.

Van den Herik (74) gaat al bijna 35 jaar door het leven als ‘de moeder van de Arnhemse daklozen’. In het verleden ving zij ze dagelijks op. De laatste jaren gebeurt dat alleen nog op de zondagmiddag, in het kerkgebouw van de Parkstraatgemeente, aan de Kastanjelaan in het Spijkerkwartier. 

Dak- en thuislozen kunnen daar even bijkomen van het leven op straat en worden ondertussen verwend met eten, drinken en aandacht. Afgelopen zondag hadden Van den Herik en haar medewerkers 44 gasten over de vloer.

,,Het was beregezellig. Sommigen hebben zelfs een potje ‘Mens erger je niet’ met elkaar zitten spelen”, zegt ‘moeder’ Tonnie. 

Volledig scherm
Tonnie van den Herik omhelst Roma Mirando in de daklozenopvang aan de Kastanjelaan. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.