Een sedumdak isoleert en houdt regenwater langer vast.
Volledig scherm
Een sedumdak isoleert en houdt regenwater langer vast. © Martin Sharott

Groen dak voor 25 huizen in Arnhemse wijk Molenbeke

ARNHEM - Op intiatief van AANjager Bert Roete van het project Arnhem AAN en Joke Hofstee van het bedrijf Meer Groene Daken worden zaterdag 13 oktober zo’n 25 daken van woningen in de Arnhemse wijk Molenbeke voorzien van groene dakbedekking.

Met die actie willen bewoners van de wijk bijdragen aan het verduurzamen van hun buurt. Onder hen is ook wethouder Duurzaamheid Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks, die zelf woont in Molenbeke.

De AANjagers is een team van Arnhemmers dat wijk- en buurtinitiatieven helpt bij energieprojecten. Arnhemmers kunnen zelf AANjagers benaderen. Zij weten van de hoed en de rand en kunnen helpen met een stappenplan.

Voordeel

Close-up van een groen dak.
Volledig scherm
Close-up van een groen dak. © Peter van Huijkelom

Groene daken helpen bij verkoeling in warme zomers en houden regenwater langer vast. Op die manier worden straten en riolen minder snel overbelast. De planten dragen ook bij aan een grotere biodiversiteit in de stad. Collectief inkopen, zoals in Molenbeke, levert een financieel voordeel op.

De groene daken in Molenbeke zijn een van de dertig projecten die tot nu toe in Arnhem zijn gerealiseerd via de campagne Arnhem AAN. Die heeft als doel het stimuleren van duurzaam omgaan met energie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.