Volledig scherm
Jesse Klaver roept Arnhemmers op om 'nee' te stemmen. © Screenshot Youtube

GroenLinks-leider Jesse Klaver doet oproep aan Arnhemmers (video)

DEN HAAG/ARNHEM - Jesse Klaver, politiek leider van GroenLinks, roept inwoners van Arnhem in een videoboodschap op 'nee' te gaan stemmen bij het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk, op woensdag 30 november.

Klaver spreekt vanuit het groen in Den Haag de hoop uit 'dat de natuur het wint van de portemonnee van de projectontwikkelaars' en dat Arnhemmers eind november 'met hun hart' zullen gaan stemmen.

Bouwplannen
GroenLinks verzet zich in Arnhem al zo'n tien jaar tegen bouwplannen voor het Arnhemse uiterwaardengebied. Ook de huidige visie voor Stadsblokken en Meinerswijk, waarin ruimte is voor 250 grote tot 350 kleine woningen in delen van het gebied, stuit de partij tegen de borst.

'Nat Sonsbeek'
Grondeigenaar en projectontwikkelaar KondorWessels Projecten stelt dat woningbouw (in plaats van het huidige bedrijventerrein in Meinerswijk en op Stadsblokken) nodig is om de wensen van de gemeente te kunnen bekostigen. Die wil er een 'nat Sonsbeek' met ruimte voor recreatie, evenementen, cultuur en cultuurhistorie.

In deze videoboodschap roept GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver Arnhem op om 'nee' te stemmen bij het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk. Jesse Klaver over het referendum: "Ik hoop dat jullie je hart volgen bij het referendum en tegen stemmen."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.