Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

GroenLinks neemt afstand van omstreden ‘SS-vergelijking’ Arnhems lid

ARNHEM - GroenLinks in Arnhem heeft partijlid Alireza Taimurizadeh gevraagd een omstreden post op Facebook aan te passen. Taimurizadeh vergeleek het optreden van Israel met dat van de SS. Dat wekte de woede van oud-CIDI-directeur Ronny Naftaniel. 

Taimurizadeh heeft zijn vergelijking inmiddels verwijderd en erkent dat hij te ver ging.

De GroenLinkser kwam tot zijn omstreden uitlating nadat hij een stuk had gelezen over de harde behandeling van jonge Palestijnse arrestanten in Israel.

Hij schreef: ‘Israël, afkoopsom van 6 miljoen levens, liefst ver weg, waar ze zich uit kunnen leven, waar ze hun trauma kunnen wreken, waar ze op af kunnen reageren, waar zij de SS’er mogen zijn.’ 

Veel bijval

Een schandelijke uitspraak, vond Naftaniel, die op de sociale media veel bijval kreeg. De voormalige directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israel vroeg GroenLinks om daar afstand van te nemen. 

De partij heeft dat nu gedaan. Taimurizadeh heeft geen officiële functie binnen GroenLinks, maar is in Arnhem wel een actief partijlid. Hij was voor de raadsverkiezingen van 2018 enige tijd campagneleider in de Gelderse hoofdstad. 

Omdat Taimurizadeh zich op sociale media nadrukkelijk toont als lid van GroenLinks, heeft de partij hem gevraagd zijn tekst aan te passen. De Arnhemse afdelingsvoorzitter Yorick Vernooij spreekt van een ‘echt onacceptabele’ post en zegt dat zijn partij op geen enkele wijze aan de ongepaste uitlating wil worden gelinkt.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.