Een impressie van de gebiedsvisie voor het Coehoorn-gebied in Arnhem van Palazzo BV.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de gebiedsvisie voor het Coehoorn-gebied in Arnhem van Palazzo BV. © Palazzo BV / Spring Real Estate

Groep investeerders aast op ‘creatieve wijk’ Coehoorn in Arnhem

ARNHEM - Een consortium van grote ondernemingen aast op het gebied Coehoorn, tegenover station Arnhem Centraal. De bedrijven willen 200 miljoen euro investeren in een groot en duurzaam nieuwbouwproject.

Ze willen het bestaande plan voor een ‘creatieve wijk’ van de gemeente Arnhem en de stichting Coehoorn Centraal overnemen en hebben daarvoor al een uitgewerkt plan laten maken.

De bedrijven stellen dat dit deel van Arnhem van groot strategisch belang is. Met het plan voor een creatieve wijk wordt de waarde hiervan in hun ogen niet volledig benut en zou er sprake zijn van kapitaalvernietiging. 

,,Dit is een toplocatie, op loopafstand van het centraal station, de Korenmarkt, de Rijn, uiterwaardenpark Meinerswijk en Park Sonsbeek”, zegt Robert Jan Buis van Spring Real Estate Oost-Nederland BV, woordvoerder van het zogeheten Collectief Groenhoorn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.