Groot alarm na bedrijfsongeval met zwavelzuur in Arnhem

VIDEOARNHEM - Een persoon is vanochtend bij Freudenberg Household Products op industriepark Kleefse Waard in Arnhem in contact gekomen met de gevaarlijke stof verdund zwavelzuur. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt de veiligheidsregio (VGGM). 

Volledig scherm
De brandweer op industriepark Kleefse Waard in Arnhem na het incident met verdund zwavelzuur. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Volgens de brandweer raakte bij het bedrijf dat sponzen en zemen maakt ‘tijdens het productieproces’ rond 10.00 uur een leiding defect waarna de persoon met de stof in contact kwam. Er waren werkzaamheden aan de gang waarbij iets mis is gegaan.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer is ter plekke behandeld en vervolgens ter controle naar het ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Hoe ernstig de verwondingen zijn, wil hij niet kwijt. 

De bewuste leiding ligt stil. Onderzoek moet uitwijzen wat er is misgegaan en of het bedrijf iets te verwijten valt. De brandweer was rond het middaguur begonnen de kleine hoeveelheid van de giftige stof op te ruimen. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.