Groot Eldens verzet tegen woningbouw in laatste boomgaard: ‘Fruitteler Martin is het land af gepest’

videoELDEN/ ARNHEM - Elden is in rep en roer: met een enkel telefoontje heeft grondeigenaar Ingenious de pacht van de laatste Eldense boomgaard opgezegd. Ingenious wil woningen bouwen, maar dat mag niet. Appelteler Martin van der Schaft is de dupe. ,,Dieptriest voor Martin en Elden.” 

9 reacties

 • Jan Vries

  4 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van de een rijke ondernemer die zijn zin niet krijgt: De komende jaren laten ze boomgaard gewoon verloederen om een punt te maken En de gemeente gaat daar niet op ingrijpen. Dat doen ze ook niet bij het grote monumentale pand aan de Drielse Dijk dat al bijna 20 jaar leeg staat. Als de gemeente echt iets wil, moeten ze grond gewoon kopen en weer verpachten.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Eelco, leuk bedacht maar daarmee krijgen we de bomen en de winkel niet mee terug en verliest Martin en zijn medewerkers alsnog hun inkomsten.
 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  @Ton, groen geschilderde gevels, mos op het dak en een gewaagd ontwerp. Dan is het groen en beeldbepalend. Probleem opgelost!
 • Ton Boelens

  4 maanden geleden
  De grond is in 2018 gekocht om er huizen te bouwen. De "structuurvisie" luidt: "beeldbepalend groen binnen de historische dorpskern". Deze visie is ook in het bestemmingsplan helder vastgelegd. Denkt de eigenaar dat ze zomaar even zo'n bestemming gewijzigd krijgen? Al helemaal niet als je iedereen tegen je in het harnas jaagt.
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Ingenious staat voor de stijl van landschapsvernieling, volksverlakking en zelfverrijking.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.