Volledig scherm
Poster van Rijnpark op een uitloper van het voormalige industriegebied: het voormalige Cobercoterrein aan de Nieuwe Kade. © DG

'Grootschalige winkels op Rijnpark Arnhem'

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem overweegt om bedrijventerrein Rijnpark (voorheen Westervoortsedijk en omgeving) in de toekomst nadrukkelijk te reserveren voor grootschalige winkels.

Daarmee wordt de weg vrij gemaakt voor meer 'perifere detailhandel' in het voormalige industriegebied Het Broek, dichtbij de oprukkende nieuwbouw van Arnhem.

Verkenning
De gemeente denkt aan 'clustering' van bestaande bedrijven uit heel Arnhem. Dit blijkt uit de Detailhandelsvisie, een nota over de toekomst van de winkels in de stad. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat het om een verkenning gaat van de mogelijkheden. „We hebben geen specifieke ondernemers op het oog om te verplaatsen. Maar mocht er behoefte zijn aan verhuizing, dan bekijken we of Rijnpark een geschikte plek zou kunnen zijn."

Woonwinkels en bouwmarkten
Onder het begrip perifere detailhandel vallen winkels voor grote goederen als auto's, caravans en boten maar ook bouwmarkten, hallen voor kampeerartikelen, meubels en tapijten. Deze woonwinkels en de bouwmarkten zitten na een reeks slechte jaren weer in de lift als gevolg van het herstel van de huizenmarkt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.