Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Grote Arnhemse instellingen en horeca doen sigaret in de ban

ARNHEM - Roken raakt in Arnhem steeds meer uit de gratie. In navolging van sportparken en speeltuinen gaan nu ook grote instellingen in de stad de sigaret uitbannen via een algeheel rookverbod. 

19 reacties

 • Waarom

  3 jaar geleden
  Roken is zwaar verslavend.Eenmaal begonnen is het geen vrije keuze meer om niet te roken.Dus probeer te voorkomen dat men begint met roken. Pak de tabaksindustrie eens aan overheid.
 • Ton

  3 jaar geleden
  Ik ben niet-roker, behalve een klein sigaartje, af en toe, met de hond uitlaten. De rokers zijn de horeca al uit gedreven, naar buiten. De rookruimtes mogen ook immers niet meer. Dan roken ze buiten, en dan wordt dat a-sociaal gevonden. Dat slaat door. Nog maar kort geleden was roken in de horeca normaal, en nu zou je een paria zijn wanneer je op het terras rookt? Doe even normaal. Dan ga je maar ergens anders zitten. Dat heeft die rokende bezoeker namelijk al gedaan. 
 • Frietje

  3 jaar geleden
  Ga toch weg zeg. Ik kom met mijn kind zeker 10x per dag een situatie tegen waarin ik word geconfronteerd met zo'n gore paflucht. Bij de bushalte, voor de school, bij de bieb, winkels etc. Altijd moeten wij ons maar aanpassen aan mensen die hun gore verslaving niet te lijf kunnen. Als je jezelf wilt doodroken doe je best, maar doe dat lekker thuis! Alcohol drinken op straat of een pilletje slikken is ook niet normaal en dat is niet eens direct schadelijk voor de omgeving, dat gore gerook wél. 
 • Dion

  3 jaar geleden
  In Nijmegen zie ik veel families met kleine kinderen al 'smiddags op het terras aan de alcohol.....die mogen zelfs midden op de stoep zitten. Wat een groen voorbeeld zeg.
 • Patries

  3 jaar geleden
  Bij Rijnstate hoef je niet door een rookgordijn. Absolute onzin. Er is een zeer ruim bemeten zone rondom waar je niet mag roken. En een rookhoek gecreëerd. Juist Rijnstate heeft het netjes geregeld om iedereen tegemoet te komen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.