Grote brand bij fietsenfabriek Gazelle in Dieren onder controle, productie hervat

videoDIEREN - De brand bij fietsenfabriek Gazelle in Dieren is onder controle. Het vuur op het complex aan de Wilhelminaweg, vlakbij het centrum van Dieren, werd woensdagmiddag rond 14.15 uur gemeld. De brandweer spreekt van een ‘grote brand’. Inmiddels is de productie hervat.

Dat laat Gazelle begin van de avond via Twitter weten.

Het vuur woedde in het dak van een loods waarin banden en velgen zijn opgeslagen, aldus een woordvoerder van de brandweer. De loods ligt achter het hoofdgebouw.

Omdat het gaat om een pand met een hoog plafond, werd besloten op te schalen naar ‘zeer grote brand’. De brandweer zette onder meer twee hoogwerkers in om het vuur te bestrijden. De korpsen van Dieren, Rheden en Doesburg waren betrokken bij de bestrijding.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is het personeel in veiligheid gebracht. De brand was kort voor 15.00 uur onder controle, maar het sein ‘brand meester’ was toen nog niet gegeven. De rookontwikkeling was rond 15.30 uur zo goed als verdwenen.

Een woordvoerder van Gazelle bevestigt dat het vuur op het dak van het pand is ontstaan. De precieze oorzaak is niet bekend. Op het dak liggen zonnepanelen, maar het is volgens de woordvoerder te vroeg om te zeggen of daarmee iets mis is gegaan.

Enkele honderden personeelsleden zijn naar huis gestuurd. Gazelle verwacht dat er morgen wel gewoon gewerkt kan worden. Er werken in totaal 350 mensen bij het bedrijf.

Volledig scherm
De situatie bij Gazelle rond 15.30 uur. © De Gelderlander
Volledig scherm
Brand bij de Gazellefabriek in Dieren. © Eigen foto
Volledig scherm
Rookwolken boven het Gazelle-complex in Dieren. © Lezersfoto
Volledig scherm
Brand in de Gazellefabriek in Dieren. © Persbureau Heitink
Volledig scherm
Een flinke rookwolk boven het Gazelle-complex in Dieren. © Lezersfoto
Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
De situatie bij Gazelle rond 15.30 uur. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.