Grote brand in houtbedrijf op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem onder controle

VIDEO | UPDATEARNHEM - Op Industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk in Arnhem heeft vrijdagavond een grote brand gewoed bij Platowood, een fabriek die gespecialiseerd is in verduurzaming van hout. Rond 01.15 uur had de brandweer het vuur onder controle.

De brand werd even na 19.30 uur gemeld. ,,Er ligt zo’n 70 kubieke meter hout in een oven waar het hout wordt drooggestookt”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Om 23.00 uur meldde de brandweer dat het blussen nog uren kan gaan duren.

,,Het gaat om een uitslaande brand. De oven staat vrij. Eromheen staat wel een aantal installaties, maar die worden door ons met drie autospuittanks nat gehouden. Dat blijft zo totdat we in de oven kunnen. We zijn nu bezig om een toegang te maken tot in die oven. Pas dan kan de brand geblust worden.” 

Er wordt overwogen om een deur open te breken om via dat gat de brandspuit op de oven te kunnen zetten. Maar de deur forceren is nogal gevaarlijk, zegt de woordvoerder van de brandweer.

De rook trekt richting de N325 (Pleijroute), waar daardoor wat geur- en rookoverlast kan ontstaan. Bewoners van Presikhaaf en Westervoort wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hebben van de rook of de stank.

Platowood levert duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout met behulp van een veredelingsproces met stoom (‘platoniseren’) zonder chemische toevoegingen.

De grote brand op het Arnhemse industrieterrein.
Volledig scherm
De grote brand op het Arnhemse industrieterrein. © Persbureau Heitink
Grote brand op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem
Volledig scherm
Grote brand op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.