Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Grote storing verlamt systemen gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden

UpdateARNHEM / RENKUM / RHEDEN - De gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden kampen woensdag met een omvangrijke technische storing. ,,We kunnen niks”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. De oorzaak van de problemen ligt bij De Connectie, de gezamenlijke bedrijfsvoeringsorganisatie van de drie gemeenten.

Begin van de middag werd duidelijk dat de storing moet worden gezocht in een defect apparaat bij De Connectie, dat voor Arnhem, Rheden en Renkum diverse diensten uitvoert. Ook de gemeente Overbetuwe ligt deels plat vanwege het technische malheur in Arnhem. De leverancier van het defecte apparaat stelt eerst alle data veilig en gaat vervolgens de storing oplossen. De verwachting is dat donderdag alles weer draait. . 

Burgers van de gemeente Arnhem kunnen vanwege de technische problemen alleen telefonisch contact opnemen met het stadhuis. Alle systemen van de gemeente liggen plat. De informatie op de site en de formulieren om bijvoorbeeld een afspraak te maken met een gemeentelijke dienst of voor het aanvragen van een (reis)document zijn niet beschikbaar.

Rozendaal

De gevolgen van de storing zijn in Renkum en Rheden beperkter dan in Arnhem. Renkum is telefonisch niet bereikbaar, maar de website draait nog wel, al is het niet mogelijk om langs die weg afspraken te maken voor het aanvragen of ophalen van (reis)documenten. 

Het gemeentehuis in De Steeg is telefonisch wel te bereiken. Wat er niet werkt, is het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag en het maken van afspraken via de website van de gemeente Rheden. Ook pinnen kan als gevolg van de storing niet. De gemeente Rozendaal heeft geen problemen.

‘Onderhoud’ 

Op de website van de gemeente Arnhem worden burgers in een mededeling verwezen naar het telefoonnummer 0900-1809. Dat is tot 17.00 uur bereikbaar. Aanvankelijk meldde de website dat er ‘technisch onderhoud’ werd uitgevoerd. Die tekst verschijnt bij problemen automatisch op arnhem.nl, legt de gemeentewoordvoerder uit. Inmiddels is de mededeling aangepast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.