Volledig scherm
© ANP

Grote vraag naar OV-fietsen: extra rijwielen in Arnhem en Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Nederlandse Spoorwegen heeft vanwege de grote vraag naar OV-fietsen extra rijwielen geplaatst op diverse stations in Nederland. Daaronder ook Arnhem Centraal en Nijmegen, waar nu respectievelijk 100 en 45 extra fietsen staan.

,,Vooral in de steden is de vraag naar OV-fietsen groot’’, constateert een woordvoerder van de NS. Behalve naar de vraag is bij het verdelen van de extra huurfietsen ook gekeken naar stations waar ruimte is om meer rijwielen te stallen, zegt zij. Arnhem had 225 OV-fietsen, Nijmegen 250.

Het gebruik van de huurfietsen van de Nederlandse Spoorwegen groeit. Dit jaar zijn er meer dan drie miljoen ritten mee gemaakt, 33 procent meer dan in de eerste negen maanden van 2017. Dat jaar nam het aantal fietsritten ten opzichte van 2016 eveneens met een derde toe. De NS plaatste vorig jaar 6.000 extra fietsen. 

Stakingen

De NS zet in heel Nederland in totaal opnieuw 6.000 extra rijwielen neer om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. In Gelderland krijgen behalve Arnhem en Nijmegen ook Apeldoorn (50 bovenop de bestaande 260) en Zutphen (45 erbij, waar er voorheen 75 stonden) er OV-fietsen bij. Ook de Rotterdam Centraal, Maastricht en verscheidene stations in Amsterdam en Utrecht staan op het lijstje.

Vooral tijdens de langdurige stakingen in het streekvervoer deze zomer kozen veel mensen voor de OV-fiets. Daardoor was de vraag soms groter dan het aanbod en grepen mensen mis. 

Aan het eind van dit jaar telt Nederland volgens NS 20.500 OV-fietsen. Het huren van zo'n fiets kost 3,85 euro voor 24 uur.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.