Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Grote witwaszaak rond kapsalon 20-jarige Arnhemmer, zes arrestaties

ARNHEM - Een 20-jarige Arnhemmer en vijf anderen zijn vandaag aangehouden in Arnhem en Deventer. Ze worden ervan verdacht een bedrag van 1 miljoen euro aan crimineel geld te hebben witgewassen.

De verdachten zijn aangehouden in Arnhem en Deventer. Het geld zou via een kapperszaak van de 20-jarige in Arnhem zijn weggesluisd. 

De politie kwam de zaak op het spoor toen de Arnhemmer op 4 augustus 2018 betrokken raakte bij een aanrijding op de snelweg A15 bij Andelst. In zijn auto werd voor 10.000 euro aan contant geld gevonden. 

Geldezels

Toen financieel experts van de recherche zijn financiën nader bekeken, kregen ze al snel door dat de zijn privérekening en die van de zaak werden gebruikt om grote sommen geld weg te sluizen.

Bij doorzoekingen in juni van dit jaar vond de politie in woning en bedrijfspand van de man tientallen wikkels cocaïne. Daarnaast lagen er verschillende bankpasjes.

De politie vermoedt dat die van zogenoemde geldezels zijn. Dat zijn handlangers die voor de verdachte hun eigen rekeningen gebruiken om crimineel verdiend geld weg te sluizen. Een van deze verdachten is een 19-jarige Arnhemmer, de andere vier komen uit Deventer. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.