Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Grote zorgen over blowende leerlingen in Arnhem: ‘Gisteren had ik nog een stoned iemand in de klas’

ARNHEM - Directeur Eelco van der Kruk van het Thomas a Kempis College in Arnhem maakt zich ‘enorme zorgen’. In sommige klassen zou zeker de helft van de leerlingen weleens blowen. Bovenbouwers bevestigen dat beeld. ,,Ik heb een paar potten met planten thuis staan.’’

17 reacties

 • karin

  11 maanden geleden
  moet je d66 even vragen hoe ze het willen aanpakken die wil het vrij geven toch?
 • Dirk

  11 maanden geleden
  Een wettelijke bepaling geeft duidelijkheid en houvast. Dat  heeft het alcoholverbod voor 18- wel duidelijk gemaakt. Veel kinderen begonnen later of niet meer aan alcohol. Uitleg van artsen en filmpjes over  hersenbeschadiging na comazuipen kwamen hard aan.  Dat ontbreekt in deze discussie. Het is allemaal niet zo onschuldig als wordt voorgespiegeld en bij legalisatie  maak je de drempel om te beginnen fors lager in plaats van hoger. Alleen al daarom zou ik legaliseren geen goed idee vinden.  
 • Harry Balls

  11 maanden geleden
  Ja lekker de hele dag blowen... oh ja er is ook nog les en men probeert ons iets bij te brengen... sukkels. Ik blow al 20 jaar. Alles goed, maar doe het met mate. En als je volwassen bent. Dagelijks blowen als tieners brengt schade toe omdat je brein nog in ontwikkeling is.
 • SlimmeSjakie

  11 maanden geleden
  Gedoogcultuur daar begint het mee. En de sociale acceptatie: het is inmiddels normaal om een jointje te roken of een pilletje te slikken. En ouders kunnen niet alles controleren. Maar wél proberen het gedrag te voorkomen en het gebruik proberen te verhinderen.
 • robert jan bruin

  11 maanden geleden
  Wij zijn zo....https://www.youtube.com/watch?v=Yq54Ztq7ckY

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

Arnhem e.o.