Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto van links naar rechts Harold Bouten (drums, Helmond), Erik Noten (zanger, Helmond), Tijl Jacobs (bas, Arnhem) en Jeroen van Riet (gitaar, Velp). © PR

Gruntend het weekend door met de Victoriaanse metal van Into The Arcane

VideoARNHEM - Heavy metal? Dat zijn toch razendsnelle gitaarsolo’s, dubbele bassdrums en hoog gillende zangers? Nou nee, al lang niet meer dat alleen. De afgelopen decennia zijn er vele metalgenres en subgenres bij gekomen. Zoals doom. Loeizware, trage muziek met vaak een grunter als vocalist. In dat genre beweegt de half Arnhemse/half Helmondse band Into The Arcane zich. 

Quote

Je kan het album als een film zien. We hebben een eigen wereld gecreëerd

Jeroen van Riet, Gitarist Into The Arcane

Zaterdag 13 april is de presentatie van het eerste volledige album ‘Sleepless we lie, thougthless we cry’ bij Brigant aan de Apeldoornsestraat in Arnhem.

De Gelderse helft van Into The Arcane bestaat uit de Arnhemse bassist Tijl Jacobs en gitarist Jeroen van Riet uit Velp. Het Brabantse Helmond brengt grunter Eric Noten en drummer Harold Bouten in. Van Riet stond mede aan de wieg van de band. ,,Into The Arcane bestaat nu zo’n drie jaar, maar het eerste jaar was het meer een project met veel bezettingswisselingen. We hebben toen wel de EP ‘Verlangen der geest’ met vier nummers uitgebracht. Meer nummers hadden we ook niet en ze zijn opgenomen tijdens overgebleven studiotijd van mijn vorige band Dead End’’, zegt de gitarist.

Inmiddels is er veel veranderd. Into The Arcane heeft nu bijna twee jaar een stabiele bezetting en is echt een band. Invloeden zijn onder meer het bij het grote publiek bekende Black Sabbath en in de metalwereld gerenommeerde namen als Celtic Frost, Trouble en Candlemass. ‘Sleepless we lie, thoughtless we cry’ is een volwassen album in het genre en de nummers vormen een geheel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.