Volledig scherm
De reclame van KPN wordt in het wegdek gespoten in de binnenstad van Arnhem. foto Marco Bouman/DG

'Guerilla-reclame' KPN in Arnhem snel verwijderd

ARNHEM - De reclame van telecombedrijf KPN die donderdag werd aangebracht in de binnenstad van Arnhem wordt snel weggehaald. De 'guerilla- reclame' werd aangebracht met een hogedrukspuit. Onder meer op de Broerenstraat werd met hulp van mallen en een hogedrukreiniger een circa twee vierkante meter grote tekst op het trottoir gespoten.

De letters worden leesbaar doordat plaatselijk het vuil van de tegels wordt gespoten.

"Het is niet toegestaan", zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. "Ook al zien we dit liever dan dat mensen met een verfspuit aan de slag gaan, en wordt er in principe niets vernield, het is een reclame-uiting en daar is een vergunning voor nodig." De gemeente zal de teksten vrijdag verwijderen.

In het verleden is in Arnhem al vaker op deze manier reclame gemaakt. Onder meer voor het automerk Smart en het bouwproject Paleis op de Heuvel aan de Heselbergherweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.