Volledig scherm
De reclame van KPN wordt in het wegdek gespoten in de binnenstad van Arnhem. foto Marco Bouman/DG

'Guerilla-reclame' KPN in Arnhem snel verwijderd

ARNHEM - De reclame van telecombedrijf KPN die donderdag werd aangebracht in de binnenstad van Arnhem wordt snel weggehaald. De 'guerilla- reclame' werd aangebracht met een hogedrukspuit. Onder meer op de Broerenstraat werd met hulp van mallen en een hogedrukreiniger een circa twee vierkante meter grote tekst op het trottoir gespoten.

De letters worden leesbaar doordat plaatselijk het vuil van de tegels wordt gespoten.

"Het is niet toegestaan", zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. "Ook al zien we dit liever dan dat mensen met een verfspuit aan de slag gaan, en wordt er in principe niets vernield, het is een reclame-uiting en daar is een vergunning voor nodig." De gemeente zal de teksten vrijdag verwijderen.

In het verleden is in Arnhem al vaker op deze manier reclame gemaakt. Onder meer voor het automerk Smart en het bouwproject Paleis op de Heuvel aan de Heselbergherweg.

  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.