De voormalige Albert Heijn aan de  Van Muijlwijkstraat.
Volledig scherm
De voormalige Albert Heijn aan de Van Muijlwijkstraat. © Erik van 't Hullenaar

Half miljoen in mooiere toegang naar Modekwartier in Arnhem

ARNHEM - In het verfraaien van de toegang van de Arnhemse binnenstad naar het Modekwartier in Klarendal steekt de provincie Gelderland een bedrag van bijna een half miljoen euro.

De gemeente Arnhem heeft plannen om het gebied van de Van Muijlwijkstraat, Hommelstraat en Spoorwegstraat op te knappen. Waar het twee jaar geleden nog werd verkozen tot lelijkste straat van Arnhem moet het na de opknapbeurt de rode loper naar het Modekwartier worden.

De provincie Gelderland wil het project ondersteunen met een bijdrage van ruim 497.000 euro, vooral ook omdat de transformatie van drie aansprekende, voorheen leegstaande panden langs de route door vastgoedondernemer Theo de Rijk erin is meegenomen. De combinatie van de restauratie van de panden, waarin de ondernemer ruim 2,2 miljoen euro steekt,  en verbetering van de openbare ruimte moet de verpaupering een halt toeroepen.

Twee fasen

De gemeente wil de route in twee fasen opknappen: het deel van Velperpoort tot Bloemstraat is als eerste aan de beurt, daarna volgt het deel van de Bloemstraat tot aan het centrum. Er komt veel meer groen dan nu aanwezig. Er wordt gedacht over het opheffen van de aparte busbaan en het aanpassen van het wegprofiel.

Van de provinciale bijdrage gaat circa de helft in deze maatregelen. De andere helft is ter dekking van kosten die De Rijk maakt, onder meer voor asbestsanering en het restauratiewerk aan zijn panden. Het gaat om precies te zijn om de voormalige Albert Heijn aan de Van Muijlwijkstraat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.