Petra Bleumer bij een gedumpte bank naast een afvalcontainer in De Laar-Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Bleumer bij een gedumpte bank naast een afvalcontainer in De Laar-Oost. © Rolf Hensel

Hangjongeren en rondslingerend afval: dit is waarom De Laar volgens Arnhemmers achteruit gaat

ARNHEM - Na de Geitenkamp is De Laar de wijk waar inwoners de meeste achteruitgang verwachten, zo blijkt uit de laatste cijfers van de gemeente Arnhem. Wat speelt er in de buurt in het zuiden van de stad? ,,Als ik kon verhuizen, was ik weggegaan.”

6 reacties

 • Anne Busser

  1 maand geleden
  Zwerfafval is schuld van het slecht ophalen afval van de gemeente. De ondergrondse bakken zijn zeer snel vol en ja, dan zet men het afval ernaast en hebben de katten snachts feest. Ook het feit dat grof afval betaald moet worden, zorgt ervoor dat men het gaat dumpen. Drugsoverlast is al jaren gaande. Overlast van het café naast de hoop ook. Hoe haal je het als gemeente in het hoofd om een café naast een winkel te plaatsen, zodat de jeugd in de zomer om 3 uur zwaar beschonken mensen ziet!
 • A. Bruijs

  1 maand geleden
  Onzin!! De "hangjongeren" hangen op de voor hun aangewezen plek en rondslingerende vuil is de schuld van de gemeente..als er eindelijk eens een keer word gezord dat de ondergrondse containers eerder worden geleegd was er niets aan de hand!!
 • Dijnphna Rollee

  1 maand geleden
  Malburger ook .maar alles over de brug gaat achter uit.niks word daar onderhouden
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Als je het woord 'verbinden' tegenkomt, weet je dat het al veel te laat is.
 • peter verton

  1 maand geleden
  Ik denk dat een langzaam verlopen moraal de echte schuld is, de mensen komen niet meer zelf op voor hun omgeving, zowel buren als openbare ruimte worden gezien als iemand anders hun verantwoordelijkheid. Angst zorgt ervoor dat mensen niet meer buiten durven te komen, de mishandelingen van wel mondige mensen zorgt hiervoor. Geen blauw, geen handhaving en geen sociale samenhang meer. Ik heb ditzelfde gezien in Geitenkamp Klarendal en stukken van het Spijkerkwartier..triest

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.