Blij met de medailles na afloop van de Bridge to Bridge.
Volledig scherm
Blij met de medailles na afloop van de Bridge to Bridge. © Rolf Hensel

Hardlopen en herdenken gaan hand in hand tijdens Bridge to Bridge in Arnhem


ARNHEM - Duizenden hardlopers renden zondag tijdens de traditionele Bridge to Bridge. In de stralende zon herdachten ze op deze sportieve wijze de inspanningen van de soldaten tijdens de Slag om Arnhem, nu bijna 75 jaar geleden.

Noud Schellens (11) veegt wat zweetdruppels van zijn gezicht. Die kleurt nog rood vanwege de geleverde inspanning. Hij heeft zojuist twee Engelse mijlen rennend afgelegd, van de voet van de John Frostbrug naar de Nijmeegseweg in Arnhem-Zuid en weer terug. ,,Het ging redelijk”, weet hij nog uit te brengen.

Jeugdige deelnemers in actie.
Volledig scherm
Jeugdige deelnemers in actie. © Rolf Hensel

Zijn maatje Willem Nieuwenstein (10) staat naast hem na te genieten. Iets verderop bekijken zijn zus Hannah (13) en haar vriendinnetjes Milou en Jente hun medailles. Zoals alle jeugdige deelnemers zijn zij ook na afloop van hun inspanningen op het eremetaal getrakteerd.

Vader Alwin nog op het hockeyveld

Deze ochtend bijten Hannah en Willem het spits af bij de KidsRun, in de middag volgt vader Alwin hun voorbeeld. Hij staat tijdens de verrichtingen van zijn kroost zelf nog op het hockeyveld.

Aanmoedigingen voor de jeugdige (en iets oudere) deelnemers aan de Bridge to Bridge.
Volledig scherm
Aanmoedigingen voor de jeugdige (en iets oudere) deelnemers aan de Bridge to Bridge. © Rolf Hensel

Moeder Irma zorgt om deze reden vanochtend samen met vriendin Jolanda voor de morele support. ,,Ik loop graag hard, maar bij zo’n massa houd ik het liever bij het aanmoedigen van mijn zoon Noud”, zegt ze. De dames kennen elkaar van het hockeyen.

Nieuw parcoursrecord Frank Futselaar

De KidsRuns worden gehouden over drie verschillende afstanden. De jongste hardlopers tot en met acht jaar leggen een halve mijl af, wat omgerekend 0,8 kilometer is. Iets oudere kinderen kunnen kiezen tussen één of twee mijl. Volwassenen hebben later op de dag ook de keus uit drie afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en het hoofdnummer, de 10 Engelse mijlen, omgerekend ruim 16 kilometer. Die laatste wedstrijd werd gewonnen door de plaatselijke topper Frank Futselaar in een nieuw parcoursrecord van 50.46 minuten.

Winnaar van de wedstrijd over 10 Engelse mijlen Futselaar.
Volledig scherm
Winnaar van de wedstrijd over 10 Engelse mijlen Futselaar. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.