Willem Rebergen, aka DJ Headhunterz, is een van de dj’s die het verjaardagsfeest van Q-dance in GelreDome luister bij zetten.
Volledig scherm
Willem Rebergen, aka DJ Headhunterz, is een van de dj’s die het verjaardagsfeest van Q-dance in GelreDome luister bij zetten. © GettyImages

Hardstyle-liefhebbers maken zich op voor festival Dediqated in GelreDome

VideoARNHEM - GelreDome is vanmiddag en vanavond gevuld met fans van hardstyle tijdens het dancefestival Dediqated. Normaal gesproken vinden de feestjes van organisator Q-dance plaats in de nacht, maar voor haar 20-jarige bestaan heeft de organisatie gekozen voor festivaltijden. 

Quote

Het is nu simpelweg te koud om ons 20-jarig bestaan buiten te vieren

Sander Bijlstra, Q-dance

Dat betekent: van 12.00 uur tot 23.00 uur  stampen op knetterharde dance-muziek in het Arnhemse stadion. Dj’s als Frontliner, Headhunterz, Wildstylez en Noisecontrollers zijn bekende namen die de stage op Dediqated zullen bestijgen.

Q-dance belooft een eerbetoon aan twintig jaar hardstyle. Zeventig dj’s schotelen de bezoekers muziek voor uit het hardstyle-genre. De organisatie ziet het verjaardagsfeestje als een muzikale reis door de afgelopen twintig jaar van hardstyle, met bijbehorende lasers en vuurwerk. 

De organisatie staat bekend om haar feesten als Qlimax (ook in GelreDome) en Defqon. De evenementen beginnen in de avond en eindigen ergens in de vroege ochtend. Voor de verjaardag van Q-dance is er besloten voor een indoor-festival. Iets nieuws voor Q-dance. 

Feest samen afsluiten

,,Festivals vinden meestal plaats in de zomer. Het is nu simpelweg te koud om ons 20-jarig bestaan buiten te vieren. GelreDome is bekend terrein voor onze Qlimax-bezoekers, dus een indoor-festival is de beste oplossing”, zegt directeur Sander Bijlstra van Q-dance.

Doordat Dediqated binnen is en niet tot in de vroege uurtjes doorgaat, willen mensen nog wel eens tot het einde blijven, vertelt Bijlstra. ,,En dat is precies wat we willen: ons verjaardagsfeestje met elkaar afsluiten.” 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.