Harry (85) slaat de karateles nooit over: ‘Misschien is het echt afgelopen als ik achter een rollator loop’

het gesprekHarry Kreijtz is 85 jaar oud, maar geeft nog meerdere keren per week judo- en karatelessen in Arnhem. Zijn discipline houdt hem op de been. 

Harry Kreijtz (85) in zijn dojo in Arnhem.
Volledig scherm
Harry Kreijtz (85) in zijn dojo in Arnhem. © Rolf Hensel

Nog nooit heeft vechtsportleraar Harry Kreijtz zomaar een les overgeslagen. Toen zijn zus Louise twee jaar geleden ernstig ziek was, moest hij een paar keer met het vliegtuig naar Denemarken. Maar een beetje hoofdpijn of geen zin is voor de Arnhemmer geen reden thuis te blijven.

Dat hij onlangs twee maanden niet voor een groep karateka’s kon staan vanwege een oogoperatie, vond hij ‘heel vervelend’. Nu houdt het coronavirus hem van de mat. ,,Maar ik kan alles weer. Koprollen, noem maar op’’, zegt hij optimistisch. 

Koprollen? Het klinkt wat ongeloofwaardig uit de mond van een 85-jarige. Maar Kreijtz is bloedserieus. Opdrukken doet hij twintig keer per dag. ,,En de buikspieren doe ik ook twintig keer.’’ 

Quote

Ik let wel op met wat ik eet. Een kroketje lust ik best graag, maar wel met mate

Harry Kreijtz
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.