Volledig scherm
Harry van der Ploeg worstelt met de buik op de bal. © Gerard Burgers

Harry drinkt wodka in plaats van bier om af te vallen

Wie af wil vallen moet het bier laten staan. Wodka mag wel. Daar zit bijna niks in dat kwaad kan. Behalve de alcohol natuurlijk. Dat onthult sportcoach Toon Stelling van Healtclub Heijenoord in Arnhem tegenover onze dikbuikige verslaggever Harry van der Ploeg.

In de serie 'Van Harry tot Badr Harry' beschrijft hij zijn eerste worsteling met eten en drinken. „Bier, dat doen we voorlopig niet meer”, zegt Toon Stelling streng.

Lanceerbasis
Na vijf sessies en heel erg goed passen op het eten leeft de diabetesexpert bij de huisarts van Van der Ploeg al op. De bloeddruk van Van der Ploeg is lager, de choresterol 'ideaal'. Trainen op de avond na een dag werken valt echter niet mee, erkent Van der Ploeg. „Sommige sporttoestellen lijken wel een lanceerbasis.”

SM-ruimte
Stelling wil vet afbouwen en spieren aankweken. Het regent oefeningen voor buik en rug. Ook wil Toon 'wat dingen gaan doen met boksen en stoten.' In de voormalige kelder van bierbrouwerij De Kroon wacht later het echte werk, voorspelt hij. „Mijn SM-ruimte”, grinnikt Toon.

Volledig scherm
Op zoek naar de juiste dekking voor het stoten. © Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.