Volledig scherm

Harry trekt ten strijde tegen zijn 'gigabuik' (video)

Meer dan 111 kilo schoon aan de haak weegt journalist Harry van der Ploeg en zijn conditie stelt niks voor. Een bezoekje aan Papendal laat zien dat het vijf voor twaalf is. Het glucosegehalte in zijn bloed is te hoog. „Voortekenen van ouderdomssuiker”, aldus de arts. Daarom gaat Toon Stelling – oud wereldkampioen karate – met Harry aan de slag.

„Ineens gaat op de redactie de mare rond dat een sportcoach in Arnhem 55-plussers in korte tijd in shape kan brengen. Ik poch dat hij dan wel aan de slag moet gaan met een ‘rampzalig geval’ als ik. Goed voor mij en voor anderen die het net als ik niet aandurven een sportschool te betreden. Iedereen is stomverbaasd dat ik de handschoen oppak.”

„Die gigabuik zit in de weg, nogal wiedes. De omvang is 124 centimeter. Boven de 102 centimeter geldt als ernstig.”

„Dinsdagmiddag 15 november is het dan zover. Stelling wijst mij op mijn te hoge bloeddruk. Voordat ik het weet, zit ik aan de groene thee. 'En ophouden met drop eten.' ’s Avonds bij de televisie wordt het knabbelen op paprika’s en komkommers. De eerste sessie is een ontdekkingstocht langs diverse toestellen die spieren in beweging zetten die al een tijdje slapende waren. Na afloop adviseert Stelling mij vette vis te eten. Het worden twee haringen met uitjes. En walnoten op zijn advies. De haringen gaan erin als koek. De noten zijn duidelijk niet mijn ding.”

Lees het hele verhaal van Harry in De Gelderlander, ook digitaal te lezen via dg.nl/krant

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.