Volledig scherm
PREMIUM
Kunst- en cultuurgebouw Rozet in Arnhem. © DG

Hart voor Zingeving helpt ongeneeslijk zieken in Arnhem

ARNHEM - Arnhem kent sinds maandagmiddag een nieuw zingevingscentrum, een plek waar mensen met al hun levensvragen terechtkunnen. Het heet Hart voor Zingeving en is speciaal gericht op vijftigplussers en op mensen die ongeneeslijk ziek zijn. 

Hart voor Zingeving heeft een plek gekregen in kennis- en cultuurcentrum Rozet. Daar wordt het onderdeel van de D3rde Verdieping, het voormalige Stadspastoraat Arnhem. Ook bij de D3rde Verdieping gaat het, naast bewustwording en persoonlijke groei, om zingeving.  

Een nieuw centrum over zingeving. Terwijl meer dan de helft van de Nederlanders niet meer gelooft. Dat verdient een uitleg. Bo van Aalst, projectleider bij het Centrum voor Levensvragen in Arnhem, geeft antwoord op vragen.  

Wat houdt zingeving precies in?
Bo van Aalst: ,,Iedereen zit wel eens met grote vragen. Misschien wel juist als je ziek bent. Dan ga je je toch dingen afvragen als ‘waarom ik?’,  ‘wat gebeurt er hierna?’ en ‘waarom leef ik eigenlijk?’. Dan proberen de gekwalificeerde geestelijke verzorgers van Hart voor Zingeving te luisteren naar wat deze mensen te zeggen hebben.”

,,Ze proberen samen met de personen die zich melden tot antwoorden op die vragen te komen. Vaak ook weer door vragen terug te stellen, zoals ‘waar word je gelukkig van in dit leven?’. Op die manier proberen de verzorgers een kern te raken, zodat mensen weer even vooruit kunnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.