Volledig scherm
© Thinkstock

Havoleerlingen Montessori halen in één extra jaar vwo-diploma

ARNHEM - Leerlingen van het Montessori College aan de Utrechtseweg in Arnhem kunnen voortaan na vijf jaar havo in slechts één extra jaar hun vwo-diploma behalen. Het daaropvolgende zesde vwo-jaar vindt dan plaats op het Beekdal Lyceum.

De uitblinkende scholieren maken in havo 3 in samenspraak met docenten en mentor de keuze om een speciaal traject in te gaan.

Extra workshops
„Vanaf het vierde havo-jaar krijgen de leerlingen onderwijs op vwo-niveau. Zwaardere proefwerken, maar ook extra workshops, coaching en instructies", zegt rector Maarten Delen van het Beekdal Lyceum. Hij kan het project de komende maanden van dichtbij volgen, aangezien hij interim-directeur wordt van het Montessori College. Daar neemt hij tijdelijk de plek in van Berni Drop, die vertrekt naar het Montessori College in Nijmegen.

Vwo-bevoegd
Het Montessori College biedt nu alleen mavo en havo aan. „We hebben geen vwo-licentie, terwijl we wel al jaren de vraag krijgen waarom het niet mogelijk is om op onze Montessoriaanse manier het vwo te volgen. En onze leraren zijn ook gewoon vwo-bevoegd", legt directeur Berni Drop uit.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Arnhem, van woensdag 16 november of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.