Beeld vanuit de rechtszaal in Arnhem met in het midden de politierechter. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld vanuit de rechtszaal in Arnhem met in het midden de politierechter. Foto ter illustratie. © Marc Pluim

‘Heel kwalijk voor slachtoffers’: schrappen van 1500 rechtszaken wekt woede bij Slachtofferhulp

ARNHEM - ,,Dit is heel erg kwalijk, hiermee doe je heel veel slachtoffers echt tekort.” Slachtofferhulp Nederland heeft geen goed woord over voor de drastische maatregel van het Openbaar Ministerie (OM) om van zo’n 1500 verdachten van kleine vergrijpen de strafzaken te schrappen als gevolg van te weinig strafrechters bij de rechtbank Gelderland. 

11 reacties

 • Johan Reurink

  4 maanden geleden
  Laat 1 rechter nou eens 1 uitspraak doen over die 1500 delicten. Voor sommigen te zwaar, voor anderen te licht. Maar de slachtoffers hebben dan wel hun recht gehaald en laat de bezwaren dan maar eens wachten.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Als de Gelderlanders zich beter gaan gedragen zijn er minder strafzaken nodig.
 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  Schrap alle zaken waar geen slachtoffers bij waren, dus avondklok, gejatte snicker, geen 1.5 meter, en alle onzinnige bekeuringen uitgedeeld door overijverige handhavers, waar beroep tegen aangetekend is.
 • Harm Hillevreugd

  4 maanden geleden
  Als er geen rechters zijn, dan met je het recht maar in eigen handen houden. En zo wordt Nederland en bananenrepubliek. Geen schadevergoeding kunnen krijgen via de rechter, dan ga je toch met wat "vakkundige hulp" naar de dader.
 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  @Daan Tuit, Waar ben je heengegaan, en waarom is het daar zo fijn. En waarom lees je dit toch nog als het daar zo fijn is, en je hier bent weggegaan omdat het hier niet zo geweldig was? Zeg maar eerlijk dat je Nederland mist en te laf was, om te blijven en het te veranderen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem