Volledig scherm
PREMIUM
De SRV-wagen van De Blauwe Tomaat in Arnhem. © Peter Venema

'Heidemij' wil vaker in steden aan de slag

VideoARNHEM - Wie wil werken aan de leefbaarheid kan een beroep doen op de KNHM, zeg maar de Heidemij. In de Gelderse dorpen weten ze dat wel, maar in de steden niet. Dat moet anders.

Quote

In de steden kan de sociale samenhang ook wel een impuls gebruiken

Gerrit Breeman, Directeur Koninklijke Heidemaatschappij Gelderland

,,Want in de steden kan de sociale samenhang ook wel een impuls gebruiken'', constateert Gerrit Breeman, directeur van Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij Gelderland. Als oud-topman van Volkshuisvesting Arnhem hoef je hem over de stad niks te vertellen.

De KNHM is misschien wel het bekendst van de actie 'Kern met Pit'. Er is net weer een nieuwe ronde gestart. Wie een goed project weet om zijn of haar buurt, wijk of dorp te verbeteren, kan dat tot 31 oktober insturen. Wordt het idee geselecteerd, dan volgt er steun van de KNHM. Er is ook een bonus van 1.000 euro te verdienen.

Op de Veluwe en in de Achterhoek weten ze de Heidemij, zoals de organisatie in de volksmond nog altijd heet, wel te vinden, constateren Breeman en Kern met Pit-coördinator Jos Ruiter. Maar in steden als Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Apeldoorn heeft de organisatie weinig naamsbekendheid.

,,We opereren ook altijd op de achtergrond. Dat speelt ons ook parten'', legt Breeman uit. ,,Wie weet er nou dat we al heel lang betrokken zijn bij de centrumplannen in Doorwerth? Of dat we een rol hebben gehad bij de SRV-wagen van de Blauwe Tomaat in Arnhem en bij de plannen voor Park Lingezegen?''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.