Volledig scherm
Foodtruckfestival Rrrollend stond in mei nog op het Lange Voorhout in Den Haag. Het Gele Rijdersplein in Arnhem in augustus blijkt niet haalbaar vanwege de kwetsbare grasmat aldaar. © Frank Jansen

Heilig gras: festivals op Gele Rijdersplein in Arnhem geschrapt

ARNHEM - Twee festivals die in augustus op het Gele Rijdersplein in Arnhem zouden worden gehouden, zijn te elfder ure gecanceld. 

Foodtruckfestival Rrrollend en biertapfestijn Arnhem Tapt mogen van de gemeente Arnhem niet op het plein staan omdat daar nog maar sinds enkele maanden gras is ingezaaid. Dat zou nog niet zodanig zijn volgroeid dat het het gewicht van wagens met eten en van biertappen kan dragen.

Het foodtruckfestival zou van 2 tot en met 4 augustus worden gehouden, het bierevenement in het weekend van 23 en 24 augustus. Arnhem Tapt stond vorig jaar wel op het Gele Rijdersplein, eind juli. 

Rrrollend zegt af

Quote

Ze liggen ver buiten het centrum en passen niet bij ons concept.

Rrrollend Arnhem, Foodtruckfestival

De organisatoren van Rrrollend laten op hun Facebook-pagina weten dat zij met de gemeente wel over alternatieve locaties hebben gesproken, zoals Park Presikhaaf en Strand Zuid op Stadsblokken-Meinerswijk, maar die hebben ze als onvoldoende beoordeeld. 

,,Ze liggen ver buiten het centrum en passen onvoldoende bij het concept van Rrrollend Arnhem”, zo schrijven ze. Volgend jaar hopen ze wel weer in Arnhem te zijn, ‘op een goede plek’.

Vragen over de kwestie

De gemeenteraadsfractie van lokale politieke partij Arnhem Centraal kondigt aan vragen over de kwestie te gaan stellen aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Alweer gaan laagdrempelige evenementen niet door", laat fractievoorzitter Guus van der Laak teleurgesteld weten. 

Zijn partij vindt dat de gemeente meer geld zou moeten steken in publieksevenementen waar ook mensen met een smalle beurs terecht kunnen en minder in op selecte groepen gerichte, culturele activiteiten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.