Volledig scherm
Evenementenstadion GelreDome. © Rolf Hensel

Heldenfestival 'Heroesdome' ontvlucht GelreDome in Arnhem na ruzie

ARNHEM - Het tweedaagse evenement Heroesdome, dat in juni in het Arnhemse evenementenstadion GelreDome zou plaats vinden, gaat niet door. 

Volgens een woordvoerder van de organisatie wijkt de rond fictieve en echte helden opgebouwde conventie uit naar de Brabanthallen in Den Bosch omdat het stadion gemaakte afspraken niet zou nakomen.

In de Brabantse hoofdstad staat het evenement nu gepland voor 20 en 21 oktober. Op weg er naar toe zal de organisatie nog een juridisch geschil met GelreDome moeten uitvechten, want de directie van het stadion verwijt Heroesdome contractbreuk.

Contract

Volgens GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt is de organisatie bepaalde verplichtingen niet nagekomen die voortvloeien uit het contract dat is getekend. ,,Daar lijden we absoluut schade door. We hebben hier uren ingestoken en dagen geblokkeerd.''

Volgens Van de Bunt is het de eerste keer in het twintigjarig bestaan van het evenementenstadion dat een geschil met een huurder tot een rechtszaak leidt. ,,Dat doen we niet zomaar'', aldus de directeur, die het daar verder bij wil laten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.