Volledig scherm

'Herbouw HBS Gele Rijdersplein nabij'

ARNHEM - De herbouw van de voormalige Thorbecke HBS op het Gele Rijdersplein in Arnhem is 'weer een stapje dichterbij'. Dat stellen de initiatiefnemers Bertil van der Molen, Nick de Boer en Gerrit Breeman.

Het positieve resultaat van een haalbaarheidsstudie stemt hen 'hoopvol'. De wethouders Van Wessem en Elfrink reageren ook positief. Herbouw moet voor een wand langs het Willemsplein zorgen en daarmee voor meer intimiteit en sfeer op het Gele Rijdersplein. In het herbouwde pand uit 1958 moeten circa 40 appartementen voor studenten komen. Er volgt nog onderzoek naar de financiering van het plan. Als het doorgaat moet de AKU-fontein worden verplaatst, zo vinden de plannenmakers. Wethouders hebben 'ruimtelijke consequenties' voor de fontein nooit uitgesloten. De rijksoverheid bestempelt de AKU-fontein als 'topmonument' onder de architectuur van de wederopbouw. Er gaan stemmen op om het bronzen beeld 'libelle' bij de fontein van Shinkichi Tajiri op te nemen in het HBS-comlex.

  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.