Kinderen leggen bloemen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen leggen bloemen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

‘Herdenken gaat door, de Tweede Wereldoorlog gaat niet met pensioen’

ARNHEM - De herdenkingen van de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden trokken afgelopen weekend overweldigend veel belangstelling. Is dat over 25 jaar nog steeds zo? Ja, zeggen de kenners beslist. ,,De oorlog gaat niet met pensioen’’, benadrukt Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon.

8 reacties

 • Enspijk

  1 jaar geleden
  Vergeven maar niet vergeten; dat leerde ik van mijn grootvader die in het verzet zat.Hij had een hekel aan nazi's, niet aan Duitsers.
 • adb

  1 jaar geleden
  Maak er gewoon een nationale "feestdag" van 5 mei en 17 september, elk jaar weer. Alles dicht, zelfs AH, en iedereen vrij.
 • Arnold

  1 jaar geleden
  dan heb je er niets van geleerd, de oorlog heeft meer foute mensen gebracht dan alleen de Duitsers en daar hoef je niet eens de grens voor over.
 • Arnold

  1 jaar geleden
  Vreemd dat mensen die herdenkingen zo mooi vinden en er een feestelijk uitje van maken (gezien de mensen massa's in Arnhem) staat toch in schril contrast met wat de slachtoffers echt mee gemaakt hebben en hier mee bedoel ik niet de veteranen die als helden gezien worden maar de burgers die de bommen om de oren kregen of erger (...), de huidige herdenkingen lijken meer op verheerlijking dan op een poging herhaling te voorkomen, als men dan toch wil herdenken ok.. maar het mag allemaal wat meer ingetogener.
 • Rhodi

  1 jaar geleden
  moestjij end weten waar ik een hekel aan heb .... maar wel boodschappen halen en tanken in Duitsland
 1. Relschoppers trekken de aandacht, maar dit vindt de zwijgende meerderheid: ‘Geef ze geen podium’
  PREMIUM
  4

  Relschop­pers trekken de aandacht, maar dit vindt de zwijgende meerder­heid: ‘Geef ze geen podium’

  Alle ogen zijn op dit moment gericht op de herrieschoppers. Terwijl een overduidelijke meerderheid binnenblijft en de avondklokregels volgt. Wat vinden zij als ze deze beelden zien? En hoe komt er een einde aan de ongeregeldheden? De Gelderlander maakte een rondgang op straat. ‘Ga met z’n allen op anderhalve meter afstand op een plein of andere plek staan om een punt te maken.’
 2. Arnhems trio Versteeg, Keizer en Wilsterman blijft De Treffers trouw

  Arnhems trio Versteeg, Keizer en Wilsterman blijft De Treffers trouw

  ARNHEM - Drie Arnhemmers blijven bij voetbalclub De Treffers. Verdediger Jermo Wilsterman, middenvelder Kane Keizer en aanvaller Marlon Versteeg tekenen tot de zomer van 2022 bij in Groesbeek. Wilsterman (28) gaat komende zomer zijn derde jaar in bij de tweededivisionist. De Treffers pikte hem op bij FC Lienden. Keizer (20) en Versteeg (23) spelen pas sinds dit seizoen in het heuveldorp. Beiden stonden vorig jaar nog onder contract bij een profclub, bij respectievelijk FC Eindhoven en De Graafschap. Keizer, zoon van de Arnhemse voetbaltrainer en ex-Vitessenaar Marlon Keizer, speelde eerder voor SML. Versteeg werd vorig seizoen door De Graafschap uitgeleend aan Spakenburg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

Arnhem e.o.