Volledig scherm
Leerlingen van het Dorenweerd College tijdens hun herexamen. © Gerard Burgers

Herexamens krikken uitslag van de scholen flink op

ARNHEM - De vakantie kan beginnen. Zo reageren de managers in het voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving op de definitieve uitslagen van de eindexamens. De herexamens van de afgelopen tijd hebben de toch al behoorlijke voorlopige resultaten nog eens opgepoetst.

Onder de tevreden schoolleiders is directeur Leenderd van de Deijl van het Arentheem College in Arnhem. Bij de voorlopige resultaten van enkele weken geleden sprak hij nog zijn teleurstelling uit over het lage slagingspercentage bij de havisten van locatie Thomas a Kempis: 71 procent. ,,Dat is na de herexamens opgetrokken naar 83 procent.'' 

Op de vwo-afdeling van Thomas a Kempis, waar van de 99 kandidaten 13 voor een 'her' gingen, zijn er uiteindelijk 8 die zakten. Het definitieve slagingspercentage ligt met 92 procent 6 procent hoger dan bij de voorlopige uitslag. 

Allemaal geslaagd

Mavo en vmbo deden het samen nóg beter: op Leerpark Presikhaaf zijn na de herexamens álle 58 vmbo-leerlingen geslaagd. Op mavo Titus Brandsma in Velp stond de teller vóór de herexamens op 81 procent, erná blijkt van de 111 eindexamenkandidaten 92 procent het diploma te hebben behaald. ,,Met zulke resultaten kun je best voor de dag komen'', zegt Van de Deijl nu.

Op het Dorenweerd College in Doorwerth is rector Gabri Maessen 'buitengewoon trots' op de examenscores: op het vwo slaagde 93 procent, op de havo 97 procent en op de mavo 98 procent. Dat is 3 tot 5 procent meer dan vóór de herexamens.   

Aeres, de vmbo-school met groenopleidingen in Velp, verheugt zich in een slagingspercentage van 100 procent. Van de 89 kandidaten moesten drie een herexamen doen en die hebben dat gehaald. ,,De laatste keer dat we zo'n perfecte score hadden, was in 2010'', zegt een woordvoerder. 

Locatiedirecteur Ivo Gijsberts van het Rhedens in Dieren kan net zo tevreden zijn als Aeres, met 100 procent geslaagden bij vmbo-basis en mavo. 

Quadraam

Bij onderwijskoepel Quadraam doet het Olympus College in Arnhem-Zuid het goed bij mavo, havo én vwo, met slagingspercentages van respectievelijk 94,5, 93,4 en 91,7 procent. Het Lorentz Lyceum, ook in Arnhem-Zuid, noteert 87,5 procent geslaagden bij het vwo en 80 procent bij havo. Bij vmbo-tl/mavo ligt de score op 85,2 procent. Op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem-Noord slaagde 93,1 procent.

Van de vwo'ers op het Beekdal Lyceum gaat 92 procent van school met een diploma, tegenover 87 procent bij de havo. Het Montessori College haalt bij de havo 0,1 procent meer. Bij vmbo-tl/mavo is het resultaat nog beter: 90,1 procent. 

Vmbo 't Venster haalt met 89,9 procent geslaagden net niet de 91 procent die directeur Hans Witt eerder zei te verwachten na de voorlopige uitslag. Het Maarten van Rossem komt met zijn twee vmbo-richtingen uit op 92,4 procent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.