Volledig scherm
De klokken van de Eusebiuskerk in Arnhem staan stil op vijf over acht. © DG

Het blíjft vijf over acht; klokken Arnhemse Eusebiuskerk staan weer stil

ARNHEM - De klokken van de Eusebiuskerk staan stil. Het ‘Horloge van Arnhem’ geeft aan dat het vijf over acht is, en blíjft aangeven dat het vijf over acht is. Maar geen nood, zegt directeur Meike Verhagen van de Stichting Eusebius Arnhem, vanavond of morgen is de Eusebius weer bij de tijd.

Het uurwerk van de kerk staat stil omdat de elektriciteitstoevoer is onderbroken, legt Verhagen uit. Vanaf maandag wordt de grijze aanbouw op de Jonas Daniël Meijerplaats afgebroken en daarvoor is het nodig dat de stroomtoevoer naar het bijgebouw wordt afgesloten. In de periode dat de elektriciteit wordt omgeleid, werken ook de klokken tijdelijk niet.

De uitbouw, met onder meer toiletten en een keuken, werd in 1994 gerealiseerd, met een vergunning voor vijf jaar. Het was de bedoeling dat het gebouwtje in 1999 weer zou worden afgebroken. Dat gebeurde tot ergernis van menigeen niet, mede doordat het moeilijk was de voorzieningen elders onder te brengen. Die worden tijdens de huidige ingrijpende verbouwing van de Eusebius nu in de kelder gemaakt.

Dat de klokken op de kerktoren stil staan, heeft dus niets te maken met het onweer boven Arnhem, dinsdagavond. In juli 2017 werd het uurwerk tijdens zo’n noodweer beschadigd toen de bliksem insloeg. Arnhemmers moesten wachten tot februari van het jaar er op voor de klokken van de Eusebius weer de juiste tijd aangaven. Eerder dit jaar stond het uurwerk ook tijdelijk stil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.