Het botst tussen wandelaars en mountainbikers: ‘We zijn de kop van jut, een makkelijk slachtoffer’

videoMountainbikers liggen onder vuur. Natuurclubs in de regio Arnhem pleiten zelfs voor een verbod op fietsen in het bos. En de mountainbikers? Die balen van de kritiek. Ze vinden die onterecht. ,,We zijn de kop van jut’’, zegt mountainbiker en ecoloog Patrick Jansen. ,,We zijn een makkelijk slachtoffer.’’

44 reacties

 • patrick wijgman

  4 weken geleden
  .....wandelaars denken allemaal dat ze de zonen ( of dochters ) van God zijn......echt ik ben zo langzaam klaar met dat gezeur van wandelaars die denken dat ze het alleenrecht hebben.
 • Nicky Jansen

  4 weken geleden
  @Hennie Brouwer Je vergeet de hordes wandelaars die op fietspaden lopen, en het geluid van een fietsbel niet herkennen. Nogal wat wandelaars gedragen zich als kleuters in het verkeer (ja, ook wandelaars zijn verkeersdeelnemers). Iedereen moet overal rekening houden met dit clubje, maar andersom: delen kunnen ze niet, dan is het meteen ruzie. (zelf wandel en fiets en mtb ik, ik ken beide groepen en hun 'overlast' van héél dichtbij).
 • Marieke Vonk

  4 weken geleden
  Fietsers en wandelaars op 1 pad werkt gewoon niet. Je loopt ook niet op een fietspad..dat is voor beide storend. Niet om een v beide partijen negatief te zien..beide willen genieten maar elkaar de schuld geven helpt niet echt. Er zou beleid moeten worden gemaakt en zeker geeen gedeelde paden. Net zoals ruiterpaden apart zijn voor paard en ruiter.
 • Sander van Schoonhoven

  4 weken geleden
  Nou Van Steenbergen, dat komt door het zelfverklaarde eigen gelijk dat wandelaars altijd menen te hebben. Maar ik zit niet te wachten op het mededogen van een handvol jammerende wandelaars die menen de baas te kunnen spelen op andermans terrein. De reactie van mensen als Boswachter Oosting doet me al voldoende plezier, die reageren tenminste met hun verstand in plaats van hun borrelende onderbuik.
 • Hennie Brouwer

  4 weken geleden
  Jan Kopper: helaas is het niet alleen op zondagmorgen. Ook op vrijdag en zaterdag. En andere dagen wordt het steeds drukker. Dennis Leever: verwacht niet teveel van het GLK. De heer Oosting zie je zelden dus weet niet wat er speelt in onze omgeving. Kasteel Doorwerth en excursies zijn tig keren belangrijker dan het aso-gedrag van MTB-ers buiten de MTB-routes om. Voeg daar de wielrenners aan toe: rijden ook waar ze niet mogen. Doordonderen en blik op oneindig.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.