Het Feestaardvarken is nu echt weg; ‘Alles klopte op deze plek in het Bartokpark’

videoARNHEM - Hoofdschuddend staat een Arnhemmer te kijken naar een enorme poot van het Feestaardvarken dat aan kabels hangt en door de lucht zwiept. ,,Dood- en doodzonde dat dit kunstwerk hier verdwijnt. Iedereen vindt het leuk en het wordt volop gebruikt door kinderen. Ik heb nog nooit iemand iets negatiefs over ons aardvarken horen zeggen."

5 reacties

 • Anne Schoen

  2 weken geleden
  Maaar, er komt een prachtige betonkolos voor terug zonder enige visie of respect voor o zo nodig groen (koelte) in de brandende binnenstad, is toch geweldig?! Wat zeuren we nou weer over een uniek kunstwerk in een stukje groen?
 • Rock Witten

  2 weken geleden
  Natuurlijk moeten daar woningen komen, dat was daar ook gepland, maar dat die plek nu 2 jaren moet braak komen te liggen is treurig. Het plannen bij de Gemeente Arnhem blinkt niet echt uit. Die fietsen voor de deur van Albert Heyn is ook niet echt ideaal in verband met het oversteken daar, weg ermee dan maar tijdelijk op de plaats van het varken?
 • Karel Koning

  2 weken geleden
  Ondertussen vragen in de raad waarom hij moest verdwijnen en of het er niet weer had kunnen liggen na het onderhoud >> Ja het had er weer kunnen liggen. Synchroon had de grond toen weer te koop aangeboden aan de gemeente maar deze wilde woningen hier hebben en geen vertier voor de stad en haar vele bezoekers! En wie stellen deze vragen in de raad? > Degene die indertijd vertegenwoordigd waren in het college en woningen wilde hebben i.p.v. vertier: SP026.
 • J Peters

  2 weken geleden
  Natuurlijk was het voor woningbouw bestemt. Niets op de hele wereld zal blijven zoals het was. Ik heb daar nog als kind. Heèl lang geleden daar nog op die plaats mee gemaakt dat er een bedrijfje zat met jute zakken, en een soort school zat. Maar helaas het is nu eenmaal zo. Laat het aardvark en niet verloren gaan voor Arnhem. En zoek er een goede en veilige bestemming voor gemeente Arnhem.
 • Max

  2 weken geleden
  Zal wel weer een fa-ntastische inspiratieloze blokkendoos verschijnen waaraan de projectontwikkelaar weer kostelijk aan verdiend. Hoe kan de gemeente zo een mooie iconische plek opgeven.
 1. Korenmarkt maakt zich op voor 
ongeremd dansen met toegangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’
  PREMIUM
  6

  Korenmarkt maakt zich op voor ongeremd dansen met toe­gangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’

  ARNHEM Stappen en ongeremd dansen en feesten tot in de kleine uurtjes: het kan vanaf zaterdag weer in Nederland met coronatoegangstest. Op de Korenmarkt in Arnhem wagen zeker zes pioniers zich aan de herrijzenis van het onbekommerde nachtleven: Aspen Valley, Freaky Piano Bar, Loft, Bar XO en Sportsbar 't Huys. De rest kijkt nog even de kat uit de boom en kiest voor borrelen op de anderhalve meter.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.