Het Gelders Orkest.
Volledig scherm
Het Gelders Orkest. © PR

Het Gelders Orkest blij met extra subsidie: ‘En nu volle kracht vooruit’

ARNHEM/ ZWOLLE - Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten zijn blij met het extra geld dat de provincie Overijssel uittrekt voor Muziekhuis van het Oosten, de fusie-organisatie van de beide orkesten. Als ook Gelderland over de brug komt, ‘kunnen we volle kracht vooruit’, zegt directeur Wiebren Bruma van Het Gelders Orkest.

Hij maakt daarbij wel een voorbehoud, want beide orkesten kunnen pas verder als ook de provincie Gelderland besluit de jaarlijkse subsidie te verhogen van 350.000 naar 950.000 euro. Overijssel betaalt alleen als ook Gelderland eenzelfde bedrag apart zet voor de orkesten. In Arnhem wordt op 14 november een besluit genomen over het geld.

De extra subsidie zal worden gebruikt voor het ‘ontwikkelen van verrijkende programma’s voor de inwoners van Gelderland en Overijssel’, kondig Bruma aan. Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten ervaart het besluit van Overijssel ‘als een prettige steun in de rug’: ,,Wij zijn erkentelijk dat de Provinciale Staten het belang zien van een goede orkestvoorziening voor beide provincies.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.