Volledig scherm
PREMIUM
Jongerencentrum Willemeen aan het Willemsplein in Arnhem. © DG

Het is erop of eronder voor jongerencentrum Willemeen

ARNHEM - Het uur voor de waarheid is aangebroken voor de vrijwilligers van Jongerencentrum Willemeen. De gemeente Arnhem besluit binnenkort of zij zelf onder de vleugels van Rijnstad mogen blijven zorgen voor de cultuurprogrammering.

Het is een herkansing voor het jongerencentrum aan het Willemsplein 1. Begin dit jaar besloot de gemeente om op 1 juli de cultuursubsidie in te trekken, uit onvrede over de programmering. Er stonden te weinig activiteiten op de kalender van Willemeen en het aanbod was niet breed genoeg. Arnhem wil voor de kwart miljoen euro aan subsidie een diverser programma, voor een breder publiek.

Poppodium Luxor Live was al gevraagd een plan in te dienen om de programmering over te nemen, toen onder de vrijwilligers van Willemeen een storm van protest opstak. Een handtekeningenactie, ‘Red Willemeen’, kreeg in korte tijd duizenden steunbetuigingen, de gemeenteraad besloot het jongerencentrum een tweede kans te geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.