Het Spijkerkwartier leent zich moeilijk als decor voor de gewelddadige dood van een 73-jarige man

Column OnderlangsMijn gedachten gingen uit naar Sean Connery. Hij overleed deze week. In die gekke mengeling van werkelijkheid en fantasie komt zijn gezicht altijd voorbij, als ik bij de Berenkuil sta, tijdens de herdenking van de Slag om Arnhem. 

4 reacties

 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Er wordt wel heel erg veel uit de kast getrokken zonder dat er echt een verband bestaat: Sean Connnery, Spijkerkwartier, de oorlog, het afschuwelijke recentelijke voorval, geaardheid. Erg warrig verhaal. 
 • Overlord

  2 maanden geleden
  Wat een zweverig verhaal zeg! Graag afdalen naar de werkelijkheid graag...
 • wolfman

  2 maanden geleden
  zie de relatie tussen het Spijkerkwartier en Sean Connery niet....En het echte levendige Spijkerkwartier is door Pauline Krikke de nek omgedraaid, het is nu een saaie, zoutloze buurt geworden
 • Wim

  2 maanden geleden
  Het Spijkerkwartier is een mooie buurt geworden, na het verjagen van de junkies en het vertrek van de prostitutie, maar verdraagzaamheid is er beperkt. Alleen naar gelijkdenkenden, vaak links en hoger opgeleid, is er tolerantie. Aanpak van criminelen is zwak, want geen idee hoe je met andersdenkenden om moet gaan. Terwijl men leeft in een nog sterk gemengde buurt, en hebben veel omliggende wijken een heel andere kleur. Brede betrokkenheid naar de hele wijk is essentieel. Harde gezamenlijke aanpak van criminaliteit is noodzaak.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Arnhem e.o.