Het verdriet van vakantieoord Petersburg: ‘Onmenselijk om je eigen huis af te breken’

videoARNHEM - Er hangen donkere wolken boven het Arnhemse vakantieoord Petersburg. Bewoners van de huisjes moeten met pijn in het hart vertrekken door de plannen van nieuwe eigenaren. Maar ze geven zich niet zomaar gewonnen. Woensdagavond trokken ze naar het stadhuis. 

5 reacties

 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Marktwerking. Ander woord voor verwoesting.
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Alles moet wijken voor het grote geld. Pandjesbazen kopen door het hele land de lager geprijsde woningen op. Ook zijn er zo al vele parken opgekocht door graaiers en de gemiddelde Nederlander heeft het nakijken. Erg jammer weer voor deze mensen. Maar om dit nu onmenselijk te noemen gaat ook wel ver. Hoop dat ze toch nog een manier vinden om dit aso beleid terug te draaien.
 • Egbert Lagemaat

  1 jaar geleden
  Snap het sentiment van de gasten maar procederen is kansloos helaas Gasten hebben een jaarcontract en kunnen dus per jaar worden opgezegd. Over 5 jaar is er geen plek meer te vinden voor een ,,stacaravan,, Economisch is het natuurlijk goed te begrijpen voor de camping eigenaar. plm € 2500 per jaar van een vaste gast OF € 750 per week van een toerist Reken maar uit.Blijft jammer dat deze campings verdwijnen Was ook vaak een hechte gemeenschap.
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Veel van dit soort “vrijstaten”/ parken zijn broeinesten van criminaliteit ….
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Treurig dat ook dit park weer het groot kapitaal ten offer valt. De "kneuterige" campings verdwijnen langzaam maar zeker en terug komen de "luxe lodges". De oorspronkelijke bewoners worden bedankt voor het jarenlang loyaal betaalde kampeergeld en moeten hun plekje opgeruimd achterlaten. Triest dat dit door de politiek gedoogd wordt en de oorspronkelijke bewoners geen rechten hebben.

In samenwerking met indebuurt Arnhem