Het kantoor, zoals hier bij Arnhem Centraal, zal nooit met het kantoor van voor de corona-crisis worden, verwachten grote bedrijven en organisaties. Thuiswerken zal definitief voet aan de grond krijgen, is de verwachting.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kantoor, zoals hier bij Arnhem Centraal, zal nooit met het kantoor van voor de corona-crisis worden, verwachten grote bedrijven en organisaties. Thuiswerken zal definitief voet aan de grond krijgen, is de verwachting. © Rolf Hensel

Het werkende leven na corona: kantoor als ontmoetingsplek en thuis het nieuwe kantoor

ARNHEM - De samenleving zal nooit meer worden zoals voor de uitbraak van corona. Dat heeft de intelligente lockdown van drie maanden bewezen, stellen leidinggevenden van tien grote organisaties en bedrijven in Arnhem. Het kantoor wordt een plek van ontmoeting en thuis het nieuwe kantoor. 

7 reacties

 • Greatest

  1 jaar geleden
  Thuiswerken? Ik vind het heerlijk! Van een drukke kantoortuin naar een rustig plekje in huis. Voor mij werkt het (zonder kinderen) prima! Ik app/mail/skype met collega's. Eens in de 2 weken een dag naar kantoor. Ik hoop dat dit zo blijft, maar ben er bang voor.
 • erik roelofs

  1 jaar geleden
  Thuiswerken biedt heel veel voordelen zo blijkt dus uit deze rondgang. Maar raken we door corona als mens wellicht ook niet meer en meer geïsoleerd? Netflixen ipv bioscoop, eten thuis bezorgen ipv naar een restaurant gaan, live streams bekijken ipv het theater, online shoppen ipv naar de winkel gaan? De mens heeft toch ook een sterke behoefte om dingen samen te doen, samen te beleven. Anders wordt t allemaal nog veel individualistischer.
 • Patries

  1 jaar geleden
  Amen.
 • Patries

  1 jaar geleden
  Ik vind het een verschrikking, thuis werken. Te veel afleiding, aan de keukentafel met een laptop ipv twee schermen, geen collega's, niet even de archieven in kunnen duiken. Voor mij is thuiswerken niet het "nieuwe normaal". En gelukkig is mijn baas het met mij eens.
 • Alert

  1 jaar geleden
  Het nieuwe werken, heet thuis werken. Was altijd sceptisch om thuis te werken begin van de corona. Deed dit een dag, na enkele weken 3 dagen en sinds kort alle dagen thuis. Heeft op zich veel voordelen, geen reistijd meer, kan de dag zelf indelen. Werk en privé lopen nu door elkaar maar dat vind ik niet erg, werk ook s avonds en in het weekend, is geen punt voor mij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.