Het wordt nat en fris: Koningsdag Arnhem gaat onder zeil

overzicht feestlocatiesARNHEM - Twee woorden voor Koningsdag 2019? Fris en nat. Het kwik komt zaterdag niet boven de 12, 13 graden en de kans op regen is aanzienlijk. De festivalorganisatoren in Arnhem zagen de bui al hangen en hebben hun voorzorgsmaatregelen genomen.

Het is bepaald niet voor het eerst dat het weer de grootschalige festiviteiten rond de verjaardag van de koning parten spelen.

De afgelopen vier, vijf jaar waren de voorspellingen steeds dramatisch. Vorig jaar viel het weer uiteindelijk mee, maar in 2017 stond het kwik op Koningsnacht rond het vriespunt. Een strop voor feestorganisatoren.

Zij nemen en masse maatregelen om het comfort voor de feestvierders te vergroten. Op diverse pleinen worden, soms op het allerlaatste moment, overkappingen gebouwd om het publiek droog te houden.

Morgen, Koningsdag, loopt de kans op neerslag volgens sommige meteorologen op tot de 85 procent. Vanavond, Koningsnacht, zou wat droger moeten zijn, met een temperatuur die daalt van zo’n 17 tot 9 graden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.