Een rookbom op de Zuid-Tribune van GelreDome tijdens de tweede helft van Vitesse - FC Emmen was het sein om met bier te gaan gooien naar supportersgroep GTKP.
Volledig scherm
PREMIUM
Een rookbom op de Zuid-Tribune van GelreDome tijdens de tweede helft van Vitesse - FC Emmen was het sein om met bier te gaan gooien naar supportersgroep GTKP. © ANP

Hierom hebben supporters van Vitesse onderling ruzie in GelreDome: ‘Gaat terug naar 1998’

ARNHEM - Aanhangers van Vitesse kregen het zaterdagavond op de Zuid-Tribune van GelreDome bij de wedstrijd tegen FC Emmen met elkáár aan de stok. Supportersvoorman Roderik van Veelen zag het met lede ogen gebeuren. De voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse predikt juist al jaren eenheid.

16 reacties

 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @Eelco de Boer. Dat "sneue volk" gewoon niet meer toelaten. Verhoogt de sfeer. Mensen die zich niet kunnen of weten te gedragen: weg ermee! Dit soort gasten opzouten! Mis je niks aan. Dit soort toestanden krijg je in een land als Nederland als je alles maar "gedoogd" en alles maar "toestaat". De samenleving is nog nooit zo verziekt geweest als de laatste 20 jaar.
 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  De enige manier om het gezellig te houden in GelreDome is en blijft gewoon elke bezoeker stuk voor stuk controleren wat ze bij zich hebben om onaangename situaties tegen te gaan. Geen alcohol meer schenken en verkopen in GelreDome om mee te beginnen is ook een optie. Alcohol- en wietgebruikers zorgen gewoon voor veel ellende. En gedraagt men zich niet? Gewoon de toegang ontzeggen. Moet je kijken hoe de sfeer opknapt. Mij mogen ze fouilleren heb niks te verbergen. Maar ik kom er niet meer.
 • EJJ Maanen

  3 maanden geleden
  De (supporters) hebben zelf al het beste initiatief genomen! Na één helft niet meer op de tribune plaatsnemen vanaf heden nooit meer komen! Ik zal niet de enige zijn die het helemaal zat is dat supporters meer (negatieve) aandacht krijgen dan het voetbal!
 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  Gewoon zorgen dat dit sneue volk allemaal op één afgesloten deel van de tribune zit waar dan geen families met kinderen zitten. Dan kunnen ze zich onderling "uitleven" tijdens de wedstrijd (het voetbal is toch niet om aan te zien), zonder dat een ander daar dan last van heeft.
 • Robin Schregel

  3 maanden geleden
  Vorig seizoen werd er juist door deze krant geschreven dat er weer één grote saamhorigheid was tussen de supportersgroepen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem