Uitzicht op Arnhem met het Nieuwe Plein in 1845. Prent uit de Topografisch Historische Atlas Gelderland
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht op Arnhem met het Nieuwe Plein in 1845. Prent uit de Topografisch Historische Atlas Gelderland © Gelders Archief

Historisch genootschap tegen doorbraak Korenmarkt: ‘Grens van de oude stadswallen niet opofferen voor een tochtgat’

ARNHEM - Het Arnhems historisch genootschap Prodesse Conamur keert zich tegen een mogelijke doorbraak in de wand van huizen aan het Nieuwe Plein richting uitgaanscentrum Korenmarkt. Voorzitter Margreet van Gastel van het genootschap noemt het ‘een onzalig plan’ en hekelt het idee als de creatie van ‘een tochtgat’ dat de historisch gegroeide stad bruuskeert.

4 reacties

 • Berend Scholten

  2 weken geleden
  Laat Arnhem wijzer zijn. Geen aanvliegroute van het station door dat historisch stuk gevelwand. Er zijn genoeg mogelijkheden om de Korenmarkt te bereiken (of is het als ontvluchtingsroute bedoeld?) Laten de exploitanten en eigenaren van de bestaande horecapanden en de gribus die tussen de Korenmarkt en de "doorgang" ligt eerst moeite doen en dat gebied op niveau brengen. Als het een aantrekkelijk loopgebied wordt zullen liefhebbers hun weg wel vinden via de bestaande mogelijkheden.
 • Wil Kaap

  2 weken geleden
  Het lijkt mij wel wat om de Korenmarkt te overkappen. Uniek in Nederland, wat plantenbakken, vijvertje met eenden en een hok met (korenmarkt) ondernemers die de weg kwijt zijn.
 • Karel Koning

  2 weken geleden
  Laat die ondernemers eerst eens de Korenmarkt veel gezelliger inrichten. Indertijd met die verhoging was het gezellig en ging men goed als ondernemer met elkaar om. Nu zijn er veel diverse meningen en wensen. Zie graag geen gapende tochtgat maar de ouderwetse hartstocht terug komen.
 • joan sas

  2 weken geleden
  Als die auto's op de oude foto weg gaan en blijven, dan sluit ik me aan bij het genootschap. Zo niet dan mag er van mijn een kleine doorgang komen; dus niet het hele gebouw slopen. En alle winkeldeuren dicht om aardgas te besparen. Dat zou nog eens fijn zijn. Minder hoge winkelprijzen; personeel lijdt geen kou [bij Kruidvat heeft kassapersoneel elk een 2 kW kacheltje bij de veten als het koud is], minder inflatie, meer aardgas voor vullen gasopslag etc. Je zult maar in/nabij Slochteren wonen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.