Stefan Portier uit Arnhem vond een activerende werkplek in de houtwerkplaats van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Portier uit Arnhem vond een activerende werkplek in de houtwerkplaats van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Hoe Arnhem Stefan en andere mensen van de bank krijgt

ARNHEM - Steeds meer Arnhemmers die om wat voor reden dan ook doelloos thuis op de bank zitten, komen in de benen en worden weer actief. In een aantal gevallen leidt dat er zelfs toe dat mensen weer betaald aan het werk gaan.

De ontwikkeling is het gevolg van een verandering in de manier waarop de in Arnhem actieve sociale wijkteams hen begeleiden. Het komt er op neer dat niet meer de nadruk ligt op problemen van mensen en wat ze niet kunnen, maar vooral op wat ze wel kunnen en welke ondersteuning ze hierbij nodig hebben. Aan de aanpak werkt een groeiend aantal werkgevers in stad en regio mee.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.